Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، کمیسیون مشترک پیگیری برجام، بیانیه ای درباره نشست وین منتشر کرد.   متن کامل این بیانیه به نقل از پایگاه رسمی اتحادیه اروپا و کمیسیون مشترک مذکور به قرار زیر است:
بیانیه ریاست کمیسیون مشترک برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پس از نشست بیستم و پنجم ماه مه دو هزار و هجده:
نشست کمیسیون مشترک برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) امروز بیستم و پنجم ماه مه 2018 بنابه درخواست جمهوری اسلامی ایران به منظور بررسی پیامدهای خروج ایالات متحده از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و بحث درباره راه پیش رو به منظور حصول اطمینان از اجرای این توافق در همه ابعاد آن، برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس مفاد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، کمیسیون مشترک مسئولیت نظارت بر اجرای این توافق هسته ای را برعهده دارد. ریاست نشست امروز کمیسیون مشترک را هلگا اشمیت به نمایندگی از فدریکا موگرینی نماینده بلندپایه اتحادیه اروپا برعهده داشت. این نشست که پس از خروج ایالات متحده از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برگزار شد با حضور نمایندگان گروه سه کشور اروپایی و دو کشور دیگر یعنی چین، فرانسه، آلمان، روسیه،انگلستان و ایران در سطح معاونان سیاسی/ معاونان وزرای امورخارجه (کشورهای عضو این گروه) تشکیل شد. یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در ابتدای این نشست کمیسیون مشترک با استناد به گزارش یازدهم آژانس بین المللی انرژی اتمی که اخیرا منتشر شده است در این نشست حضور داشت. شرکت کنندگان از این واقعیت استقبال کردند که آژانس بین المللی انرژی اتمی بار دیگر استمرار پایندی ایران را به تعهدات هسته ای مرتبطش تایید کرده است. درعین حال، آنها نقش بیطرفانه و حرفه ای آژانس بین المللی انرژی اتمی را در این زمینه ستودند. آژانس تنها نهادی است که مسئولیت پایش و راستی آزمایی اجرای تعهدات مرتبط با برنامه هسته ای ایران را براساس برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) و قطعنامه 2231 مصوبه 2015 شورای امنیت سازمان ملل متحد برعهده دارد.
شرکت کنندگان در نشست مذکور، از خروج ایالات متحده از توافق هسته ای و اعلام اعمال مجدد تحریمهای ایالات متحده ابراز تاسف کردند که براساس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برداشته شده بود. برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، بخشی کلیدی از معماری منع اشاعه هسته ای در جهان و دستاورد دیپلماتیک چشمگیری است که در قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرای اعضاء موردحمایت قرار گرفت.
نشست کمیسیون مشترک (برجام)، این فرصت را فراهم آورد تا به خروج یکجانبه ایالات متحده و پیامدهای آن پرداخته شود و درباره مسیر پیش رو و استمرار اجرای برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) باتوجه به تعهدات هسته ای و تعهدات مرتبط با برداشته شدن تحریمها و همچنین مسئله کانال تامین و همکاری هسته ای غیرنظامی بحث شود. شرکت کنندگان (در نشست امروز) تعهد خود درزمینه اجرای مستمر و کامل و موثر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را با حسن نیت و در فضای مثبت یادآوری و تاکید کردند رفع تحریمهای مرتبط با مسئله هسته ای ایران که امکان عادی سازی روابط اقتصادی و تجاری را به ایران می دهد، بخشی اساسی از برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) است.
شرکت کنندگان، آثار سیاسی اعمال مجدد تحریمهای ایالات متحده را پس از نشست گروه کاری اجرای روند رفع تحریمها بررسی کردند. نشست گروه مذکور روز قبل برگزار شد. در این خصوص، شرکت کنندگان (نشست امروز) درباره تلاشهای مشترک باعنایت به حل و فصل عملی مسائل ذیل در چند هفته آتی بحث و تبادل نظر کردند:
- حفظ و تعمیق مناسبات اقتصادی با ایران.
- فروش مستمر نفت و فراورده های نفتی گازی و پتروشیمی و انتقال مرتبط با این مواد
- مبادلات بانکی موثر با ایران
- مناسبات مستمر حمل و نقل زمینی، هوایی و ریلی با ایران
- تامین هرچه بیشتر اعتبارات صادراتی و توسعه راهکارها با مقاصد ویژه در نظام بانکی و مالی و بیمه ای و تجاری با هدف تسهیل همکاری های مالی و اقتصادی ازجمله حمایت عملی از تجارت و سرمایه گذاری
- توسعه بیشتر و اجرای یادداشت تفاهم و قراردادها بین شرکتهای کشورهای ثالت و همتایان ایرانی آنها
- سرمایه گذاری بیشتر در ایران
- محافظت از فعالان اقتصادی و حمایت قانونی کامل از آنها
- توسعه هرچه بیشتر فضای کسب و کار شفاف و قانونی در ایران
هدف از این تلاشها، حفظ منافع فعالان اقتصادی و سرمایه گذارانی است که با ایران همکاری دارند.
شرکت کنندگان (در نشست امروز) تاکید کردند فعالان اقتصادی که منافع مشروع تجاری را با ایران دنبال می کنند با حسن نیت و براساس تعهدات مندرج در برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) فعالیت می کنند و در بالاترین سطح از حمایت برخوردارند همانطور که با اتفاق آراء در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز به این مسئله اشاره شده است.
شرکت کنندگان برتعهد خود برای تلاش به منظور حصول اطمینان از جاری بودن این منافع تاکید کردند و توافق کردند که برای این منظور، گفتگوهای خود را در همه سطوح عمیق کنند ازجمله گفتگو در سطح کارشناسان به منظور تلاش برای یافتن راه حلهای عملی برای این مشکلات.
شرکت کنندگان (در نشست وین) توافق کردند تلاشهای جاری خود را در کمیسیون مشترک و همه نهادهای آن در قالب گروه متشکل از سه کشور اروپایی و دو کشور دیگر بویژه در قالب گروه کاری اجرای روند رفع تحریمها تقویت کنند.
ایران پیشنهاد کرد که گام بعدی، جلسه وزرای کشورهای عضو کمیسیون مشترک باشد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: برجام نشست وین بیانیه اتحادیه اروپا کمیسیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۶۵۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی ایران برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک‌ همکاری‌ها با مالی

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در دیدار با عبدالله جوپ، وزیر امور خارجه کشور مالی در خصوص آخرین وضعیت روند توسعه و گسترش روابط بین تهران و باماکو گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.

به گزارش ایسنا، امیرعبداللهیان با ابراز خرسندی از سفرش  به مالی و مذاکرات و توافق‌های صورت گرفته تاکید کرد ما از  پیشرفت روابط مثبت بین دو کشور خرسندیم.

وی با اشاره به نگاه ویژه مقامات عالی کشورمان‌ به توسعه همکاری با آفریقا و کمک به خودکفایی کشورهای آفریقایی در برخی عرصه‌ها بر آمادگی کشورمان برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک همکاری‌ها و توسعه روابط دو کشور تاکید کرد.

وزیر امور خارجه مالی نیز با اشاره به موضع کشورش در ابراز همبستگی با کشورمان در پی حمله رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق  تاکید کرد: این اقدام تروریستی علیه کشور برادر و دوست ایران را محکوم و واکنش خوب و به جا و روحیه مبارزه و شجاعت ایران را تمجید می‌کنیم.

وی بر تعهد، جدیت و اقدامات عملی مالی برای توسعه و تقویت روابط دو کشور تاکید کرد.

عبدالله جوپ برگزاری موفقیت آمیز نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ تهران و دومین نشست ایران و آفریقا را تبریک گفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سند جدیدی در کار نیست/ معیار کار آژانس و ایران بیانیه مشترک است
  • گروسی: معیار کار آژانس و ایران بیانیه مشترک است
  • نشست خبری گروسی و رئیس سازمان انرژی اتمی آغار شد
  • بدخواهان همواره از ارتباطات ایران با آژانس ناخرسند هستند
  • برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان
  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • آمادگی ایران برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک‌ همکاری‌ها با مالی