Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر خارجه روسیه بعد از رایزنی با همتای آمریکایی خود در پراگ، با انتقاد از فقدان اراده سیاسی اروپایی‌ها برای دفاع از روابط تجاری با ایران، تأکید کرد اگر اوضاع پیرامون برجام بهبود نیابد، مسکو خطر شکست توافق هسته‌ای را جدی تلقی می‌کند. ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۴ بین الملل اروپا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه در پایان رایزنی خود با "آندریا تامپسون" معاون وزیر خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین المللی در پراگ (پایتخت جمهوری چک) در جمع خبرنگاران اعلام کرد که مسکو با مسئله خطر شکست برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران بسیار جدی برخورد می‌کند، اگر اوضاع پیرامون توافق هسته‌ای تغییر نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

    

ریابکوف هشدار داد: «اگر پادزهری برای تمایلات منفی اخیر پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پیدا نشود، ما نمی‌توانیم دورنمای تحقق بدترین سناریو در راستای از بین رفتن توافق هسته‌ای با ایران را جدی نگیریم.»

معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد، مسکو هیچ دستورکار پنهانی یا دوگانه‌ای در روابط خود با تهران در رابطه با برنامه جامع اقدام مشترک ندارد و مواضع اصولی خود در این زمینه را صادقانه در تماس‌ها با همه طرفین، هم با آمریکایی‌ها و هم با مقامات ایرانی اعلام کرده و خواهد کرد.

ریابکوف یادآور شد که متاسفانه کشورهای اروپایی شرکت کننده در برنامه جامع اقدام مشترک (انگلیس، آلمان و فرانسه) در نشان دادن اراده سیاسی لازم برای ایجاد شرایط ادامه روابط تجاری با تهران، از جمله صادرات کالاهای مرسوم از ایران و در وهله نخست محصولات انرژی، قاطعیت لازم را ندارند.

این دیپلمات روس تاکید کرد، اگر این مسئله به سمت بهبود پیش نرود، وضعیت پیرامون برجام، بیش از پیش پیچیده خواهد شد. وی افزود، اگر مقامات تهران تهدید خود درباره خارج شدن از توافق هسته‌ای را عملی کنند، این مسئله آسیب جدی به امنیت جهانی وارد خواهد شد.

ریابکوف گفت: «ما دلایلی که ایران برای قصد کاهش میزان اجرای تعهدات خویش در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک اعلام کرده، را به خوبی درک می‌کنیم. البته ما پنهان نکرده و پنهان نمی‌کنیم که تحقق نظریه خروج ایران از برجام را درست نمی دانیم. چنین اقدامی آسیب جدی نه تنها به رژیم عدم گسترش هسته‌ای، بلکه در مجموع به کل سیستم امنیت بین المللی وارد خواهد کرد.»

معاون وزیر خارجه روسیه در تفسیر سفر "شیزو آبه" نخست وزیر ژاپن به تهران نیز یادآور شد که مسکو از هر تلاشی در جهت بهبود اوضاع و برقراری توازن پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) استقبال می‌کند. وی افزود: «با توجه به افزایش وخامت اوضاع کنونی در منطقه خلیج فارس، تهدیدات دائم و اظهارات تند شنیده شده از سوی برخی پایتخت‌های منطقه، اگر نخست وزیر ژاپن در جریان این سفر بتواند به ایجاد درک مشترک، به‌خصوص بین تهران و واشنگتن کمک کند، مسلماً ما از این مسئله حمایت خواهیم کرد.»  

ریابکوف: خسارات مالی ایران از تحریم‌های آمریکا باید جبران شودریابکوف: روسیه اقدامات آمریکا در برخورد با ایران را به شدت محکوم می‌کندگفتگوی عراقچی و ریابکوف درباره موضوعات بین‌المللی و روابط دوجانبه

سرگئی ریابکوف همچنین اعلام کرد که دیدار صورت گرفته با "آندریا تامپسون" همتای آمریکایی‌اش در پراگ را باید نقطه آغاز فعال شدن تماس‌ها بین مسکو و واشنگتن در زمینه ثبات راهبردی نامید. به گفته وی، روسای جمهوری روسیه و آمریکا به تیم تحت رهبری خود دستور داده‌اند تا به موضوع کنترل تسلیحات بپردازند و رایزنی‌ها در پراگ را می‌توان نقطه آغاز تماس‌های جدید در این زمینه دانست.

ریابکوف ابراز امیدواری کرد، این مذاکرات ادامه پیدا کند، چرا که بدون گفت‌وگو، وضعیت کنونی پیرامون مسئله کنترل تسلیحات پیچیده‌‌تر خواهد شد.   

انتهای پیام/

R1445/P36446/S8,89,95,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط برجام

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برجام برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۳۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند

رئیس جمهور چین قرار است امروز (یکشنبه) در سفری بی سابقه به فرانسه برود و با ماکرون درباره کاهش عدم موازنه تجاری و اوکراین صحبت کند.

به گزارش ایسنا، هیچکدام از دو هدف تاثیر گذاری چین بر روسیه برای توقف جنگ اوکراین و کاهش عدم توازن تجاری بین فرانسه و پکن در جریان سفر دو روزه شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین به پاریس به آسانی حاصل نمی‌شود؛ چون او در برهه‌ای از تشدید تنش‌های تجاری بین اروپا و چین به این سفر می‌رود.

به نقل از خبرگزاری رویترز، فرانسه حامی یک بررسی از سوی اتحادیه اروپا در حوزه صادرات خودروهای برقی چینی است و در ژانویه سال جاری میلادی، پکن نیز تحقیقاتی را درباره واردات یکسری کالاهای ساخت اروپا به ویژه فرانسه انجام داد که بیشتر اقدامی تلافی جویانه دیده می‌شود.

یکی از مشاوران کاخ الیزه درباره سفر رئیس جمهور چین به فرانسه که نخستین بار پس از پنج سال است، گفت: «ما باید مقام‌های چینی را به سمت دادن تضمین‌های بیشتر درباره مسائل تجاری سوق بدهیم.»

رئیس جمهور چین ساعت ۱۴ به وقت گرینویچ وارد پاریس می‌شود. دیدارهای رسمی او شامل مذاکرات مشترک با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپایی می‌شود.

اختلاف نظرها بین ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به ویژه بین فرانسه و آلمان توانمندی آنها را در تاثیرگذاری بر چین تضعیف کرده است. اولاف شولتس، صدراعظم آلمان با توجه به تعهدات قبلی قرار نیست به دیدار و نشست بین روسای جمهور چین و فرانسه ملحق شود.

یکی دیگر از مشاوران ارشد گروه «Rhodium Group» و از مقام‌های نزدیک به روابط چین و اتحادیه اروپا گفت: «اگر سران اروپایی پیام‌های مختلفی به رئیس جمهور چین ارسال کنند، شانس ما برای تاثیرگذاری کم می‌شود.»

مقام‌های مربوطه همچنین اعلام کردند، فرانسه همچنین به دنبال راهی به سوی بازار چین برای محصولات کشاورزی خود و حل مسائل مربوط به نگرانی‌های مربوط به حقوق مالکیت معنوی صنعت لوازم آرایشی فرانسوی است.

در این نشست همچنین قرار است درباره جنگ اوکراین و تاثیرگذاری چین بر روسیه برای توقف این جنگ نیز صحبت شود.

یکی از مشاوران الیزه نیز گفت: «چین از شرکای اصلی روسیه است و هدف ما استفاده از اهرم‌های فشار پکن و تاثیرگذاری‌اش بر روسیه و کمک به مشارکت در حل بحران و درگیری اوکراین است.»

یکی از منابع دیپلماتیک فرانسه نیز گفت: «اگر چین به دنبال تعمیق روابط با شرکای اروپایی است، باید به نقطه نظرات و دیدگاه‌های ما گوش دهد و به صورت جدی آنها را اجرایی کند.»

شی جین‌پینگ سه شنبه بعدازظهر پاریس را به مقصد صربستان و مجارستان ترک می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گزارش سفیر ایران در روسیه به امیرعبداللهیان
  • دیدار سفیر ایران در روسیه با امیرعبداللهیان
  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • رئیس سیا نگران روابط ایران و روسیه شد/ برنز به ایران اتهام زد
  • تکرار قهرمانی اروپا با شکست بارسلونا؛ دبل اولادقباد
  • آمادگی ایران برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک‌ همکاری‌ها با مالی
  • ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند