Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@05:16:31 GMT

اجرای برنامه جامع اقدام مشترک برای ۲۸ محله شهر اصفهان

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۱۰۲۷۱

اجرای برنامه جامع اقدام مشترک برای ۲۸ محله شهر اصفهان

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان گفت: بر اساس ماده ۵۹ قانون برنامه ششم توسعه، برنامه جامع اقدام مشترک محدوده‌ها و محلات هدف بازآفرینی در شهر اصفهان برای ۲۸ محله دارای بافت ناکارآمد توسط شهرداری تهیه و تدوین شده است.

محمد فیض در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: بازآفرینی پایدار بافت های ناکارآمد شهری از موضوعات مورد توجه مدیریت شهری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در حال حاضر اصفهان دو هزار و ۳۸۰ هکتار بافت ناکارآمد دارد که ۱۲ درصد کل سطح شهر را شامل می شود، افزود: حدود ۳۳ درصد جمعیت شهر اصفهان در این بافت‌ ها سکونت دارند، از این رو باید سیاست های راهبردی مناسب پیش بینی شود تا شرایط بهتری برای ساکنان این بافت ها رقم بخورد.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان با اعلام اینکه بافت‌های تاریخی شهر نوعی دیگر از بافت ها به شمار می رود که صیانت از آن وظیفه تک تک افراد است، تصریح کرد: زمین‌های بزرگ رها شده در اختیار ارگان‌ها یا بخش خصوصی نوع دیگری از بافت‌ها را تشکیل می دهد که نیاز به برنامه ریزی دارد.

وی ادامه داد: در شهر اصفهان به عنوان یک کلانشهر باید مهندسی مداخله در بافت‌ها انجام شود، زیرا با استفاده از روش‌ها و سیاست‌های مختلف می‌توان دگرگونی‌هایی را در بافت‌ها ایجاد و مسایل کالبدی، اقتصادی، اجتماعی یا فرهنگی را در آنها رفع کرد.

فیض افزود: قطعاً اگر رسیدگی لازم به بافت های شهری صورت نگیرد و از مهندسی شهر غافل شویم، ممکن است برخی بافت‌ها از سکونت خالی شود.

وی گفت: در این راستا قوانین، دستورالعمل و شیوه‌نامه‌های متعددی تدوین شده است که از جمله آنها می‌­توان به سیاست‌­های کلی نظام در بخش شهرسازی و مسکن، قوانین برنامه پنج‌ساله چهارم، پنجم و ششم توسعه کشور در حوزه حمل و نقل و مسکن و قوانین ویژه بافت‌های ناکارآمد اشاره کرد.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان با بیان اینکه بر اساس ماده ۵۹ قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران، برنامه جامع اقدام مشترک محدوده‌ها و محلات هدف بازآفرینی در شهر اصفهان برای ۲۸ محله دارای بافت ناکارآمد که بر اساس شاخص‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و کالبدی برای تحقق اهداف بازآفرینی در طول برنامه ششم توسعه کشور برگزیده شده، توسط شهرداری تهیه و تدوین شده است، تصریح کرد: در این برنامه هفت محله زینبیه، حصه، قائمیه، همت‌آباد، شهشهان، ابن‌سینا و دردشت از جمله محله‌هایی است که در اولویت قرار داشت و هدف بازآفرینی در سال ۹۷ بود؛ البته اولویت‌بندی مابقی محلات نیز به تفکیک سال‌های ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ مشخص شده است.

وی ادامه داد: طبق تبصره الف ماده ۵۹ برنامه ششم توسعه باید سالانه حداقل ۲۷۰محله با اختصاص تسهیلات و اعتبارات مورد نیاز ارائه شده توسط دولت احیاء شود، اما به دلیل وجود موانع و مشکلات متعدد بر سر راه نوسازی این امر تاکنون به درستی محقق نشده است.

فیض خاطرنشان کرد: اقداماتی همچون تهیه بسته تشویقی جامع ویژه بافت­‌های ناکارآمد غیرتاریخی در چهار حوزه تخفیفات مالی، ضوابط و مقررات معماری و شهرسازی، هزینه خدمات نظام مهندسی و هزینه تأسیسات زیربنایی، اجرای پروژه‌های عمرانی در بافت فرسوده مناطق ۱۵گانه نیز در دستور کار این سازمان و شهرداری اصفهان قرار گرفته است.

 وی با اشاره به فعالیت دفاتر تسهیلگری بافت‌های ناکارآمد شهر اصفهان، اظهارکرد: برای تحقق اهداف بازآفرینی و پاسخگویی به مشکلات مختلف اجتماعی، اقتصادی و کالبدی در بافت­‌های ناکارآمد، شهرداری در راستای دستیابی به ماموریت و رسالت خود در این بافت‌ها اقدام به راه‌اندازی دفاتر تسهیل‌گری و خدمات نوسازی در بافت‌های ناکارآمد مناطق کرده که نخستین دفتر در سال ۹۱ در محله زینبیه راه‌اندازی و فعالیت خود را آغاز کرد.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان گفت: در سال‌های گذشته دفاتر تسهیلگری در پنج منطقه دیگر شهرداری اصفهان (مناطق شش، هفت،  ۱۱، ۱۴ و ۱۵)  تسری پیدا کرد و در برنامه سال ۹۸ نیز پیش‌­بینی شده که علاوه بر فعالیت مجددا دفاتر قبلی، دفاتر دیگری در سایر مناطق نیز راه‌­اندازی شود.

وی افزود: مسئولان این دفاتر موظف هستند درباره مسیرهای دریافت سند مالکیت، مراحل دریافت پروانه ساختمانی، راهکارهای دریافت تسهیلات وام، راهکار تجمیع پلاک های ریزدانه در بافت های ناکارامد مشاوره های لازم را به صورت رایگان به شهروندان ارایه کنند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بافت فرسوده بافت ناکارآمد شهری تسهیلات شهر شهرداری اصفهان نوسازی و بهسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۰۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظم‌بخشی به تردد موتورسیکلت‌ها نخستین اقدام موثر هیئت امنای بازار اصفهان است

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان نظم‌بخشی به تردد موتورسیکلت‌ها را نخستین اقدام موثر هیئت امنای بازار اصفهان دانست و گفت: نظم‌دهی به بخش‌های دیگر بازار در دستور کار قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مصطفی نباتی‌نژاد امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در صدوسی‌ویکمین جلسه شورای اسلامی شهر اصفهان در تذکری با اشاره به پیگیری‌ها در خصوص فعالیت هیئت امنای بازار اظهار کرد: نظم‌بخشی به تردد موتورسیکلت‌ها در بازار اصفهان نخستین اقدام مؤثر در حال انجام است؛ با حضور دستگاه‌های همکار در این زمینه تصمیماتی گرفته شده است که ناشی از درخواست‌های متعدد مردمی بوده است و در همین راستا نظم دهی به بخش‌های دیگر در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: از پلیس راهور درخواست می‌کنیم از این طرح حمایت کنند، زیرا اگر توفیقی در اجرای آن حاصل شود، همه مردم از نتایج مؤثر آن بهره‌مند خواهند شد.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان بیان کرد: روایت حکمرانی این دوره از مدیریت شهری منظوم و منظومه‌دار نیست و هر بخشی از شهرداری نسبت به شرایط خود تلاش‌هایی داشته است؛ در این راستا نیازمند اقدامات فرایند محور هستیم که برنامه اصفهان ۱۴۱۰ شاید مدلی از این دست باشد، بنابراین استدعا دارم کمیته مشترکی برای این موضوع ایجاد و مصوبات شورا و اقدامات شهرداری به صورت مشترک پیگیری شود.

کد خبر 750769

دیگر خبرها

  • اجرای سومین مرحله طرح «محله من محله زندگی» در رحیم‌آباد
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • بررسی محدوده، ارتفاعات و کاربری‌های شهر اصفهان در طرح جامع
  • ایمن‌سازی درختان خطر آفرین در اصفهان
  • «اصپاک» در شهر اصفهان ۱۳ هزار مشترک دارد/ بیش از ۱۰ هزار خانه بیمه آتش‌سوزی شد
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • در صد و سی و یکمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان چه گذشت؟
  • شهرداری اصفهان نسبت به کنترل سگ‌های ولگرد اقدام کند
  • نظم‌بخشی به تردد موتورسیکلت‌ها نخستین اقدام موثر هیئت امنای بازار اصفهان است
  • راه‌ و شهرسازی لرستان در اجرای طرح‌های جامع بازنگری کند