Web Analytics Made Easy - Statcounter

اروپایی ها نه از جانب آمریکا بلکه از جانب ایران و جامعه جهانی هم این روزها تحت فشار هستند. در همین رابطه اروپایی ها اگر موضوع تحریم تسلیحاتی ایران را با خواسته دولت ترامپ پیش ببرد عملا چیزی در برجام باقی نخواهد ماند و موضوع حمایت از این سند توافق که اروپایی ها مدعی آن بودند به طور کلی شکسته می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سرنوشت برجام این روزها بیشتر از پیش به ماجرای فشار آمریکایی ها و عکس العمل اروپایی ها به این موضوع گره خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاره سبزی ها که مطرح کردند بعد از خروج آمریکا از برجام حامی این سند توافق هستند و نخواهند گذاشت این مسئله خدشه ای بر برنامه جامع اقدام مشترک بگذارد، اما در ادامه در راهبرد فشار حداکثری آمریکا علیه ایران تا حدود زیادی با کاخ سفید هم گام شدند. 

حالا موضوع سرنوشت برجام به مسئله لغو محدودیت های تسلیحاتی ایران وابسته است. اروپایی ها برای حمایت از برجام مطرح کردند که کانال ارتباطی مالی تجاری را ایجاد می کنند تا سد تحریم های آمریکایی شکسته شود اما بعد از اینکه دو کانال در این راستا ساخته شد و در انتها اینستکس برای مبادلات غذایی و دارویی میان ایران و اتحادیه اروپا راه اندازی شد که عملا بلااستفاده و بدون نتیجه بوده است، حالا سرنوشت برجام به شدت به ماجرای لغو محدودیت های تسلیحاتی بسته شده است.    پایان تحریم تسلیحاتی ایران تا چند ماه دیگر براساس توافق برجام یکی از مواردی است که نگرانی های زیادی در میان مقامات آمریکایی به وجود آورده است. به گونه ای که آن ها بدون هیچ مبنای حقوقی خواهان تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران شده اند.   آمریکایی ها در این خصوص سعی کردند که حتی خود را یکی از اعضای برجام جا بزنند. تلاشی مذبوهانه و مضحک که توسط دیگر اعضای باقی مانده در برجام به شدت محکوم شد. از این لحاظ کاخ سفید به خوبی می داند که ابزار حقوقی برای فشار بر ایران و تمدید تحریم های تسلیحاتی ندارد. با این اوصاف بازهم پای اروپایی ها به موضوع باز می شود و آمریکایی ها سعی دارند دوباره اعضای اروپایی برجام را برای این منظور تحت فشار بگذارند.   البته اروپایی ها نه از جانب آمریکا بلکه از جانب ایران و جامعه جهانی هم این روزها تحت فشار هستند. در همین رابطه اروپایی ها اگر موضوع تحریم تسلیحاتی ایران را با خواسته دولت ترامپ پیش ببرد عملا چیزی در برجام باقی نخواهد ماند و موضوع حمایت از این سند توافق که اروپایی ها مدعی آن بودند به طور کلی شکسته می شود.   از سوی دیگر جامعه جهانی هم به ماهیت اصلی کشورهای غربی چه اروپا و چه آمریکایی ها پی خواهند برد. با این حال این موضوع به شدت سنگ محکی برای اروپایی هایی خواهد بود که تا به امروز بدعهدی را چاشنی کار خود کرده اند و با خرید زمان سعی کردند تا آمریکا فشار تحریم های خود را بیشتر کند. آمریکایی ها فکر می کنند با فشار حداکثری می توانند ایران را پای میز مذاکره با ترامپ و بستن معاهده ای دیگر بکشانند.   در همین زمینه، هوک نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران گفت: «فشار [علیه ایران] کارساز است. بیش از سه سال است که ما از طریق بازداری و دیپلماسی ایران را مهار کرده و با آن مقابله کرده‌ایم.رژیم به خاطر تحریم‌های ما در هم شکسته است. سران ایران امروز در برابر یک انتخاب قرار گرفته‌اند: یا باید با رئیس‌جمهور ترامپ مذاکره کنند یا شاهد فروپاشی اقتصادی باشند.»   طرف دیگر برجام روس ها هستند که بیان کردند تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران امکان پذیر نیست. «سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر خارجه روسیه نیز اعلام کرد تحریم سازمان ملل درخصوص فروش سلاح به ایران، که در اکتبر سال ۲۰۲۰ منقضی می‌شود، با وجود تلاش‌های آمریکا برای ممانعت از انقضاء، نمی‌تواند تمدید شود.   معاون وزیر خارجه روسیه افزود برای ما، پرونده ممنوعیت خرید و فروش تسلیحات با ایران با تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ بسته شد. تحریم تسلیحاتی در اکتبر امسال منقضی می‌شود.    حتی چینی ها هم که عضو برجام نیستند در این مورد موضع گیری کرده اند و تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران خلاف قطعنامه و غیر قانونی دانسته اند. آنچه این روزها بیشتر از پیش مورد توجه است عملکرد اروپایی هاست تا نشان دهند که در این بازی واقعا به دنبال چه چیزی هستند عمل به تعهدات خود و حفظ برجام یا دنباله روی سیاست های آمریکا.    انتهای پیام/      

منبع: دانا

کلیدواژه: تمدید تحریم های تسلیحاتی تحریم تسلیحاتی تسلیحاتی ایران آمریکایی ها اروپایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۴۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه همکاری طالبان و ترکیه

به نقل از خبرگزاری باختر، حافظ ضیا احمد تکل معاون سخنگوی وزارت امور خارجه حکومت سرپرست طالبان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در این دیدار درباره روابط دوجانبه، اقدامات مثبت اخیر در افغانستان و سفر هیات‌های بلندپایه سیاسی و اقتصادی بسیاری از کشور‌ها به افغانستان گفتگو شده است.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،مولوی امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه حکومت سرپرست طالبان در این دیدار، موضع تجاری ترکیه در برابر رژیم صهیونیستی را ستایش کرد و درباره آغاز تجارت با ترکیه از طریق راه لاجورد و برپایی نمایشگاه‌های مشترک در ترکیه و افغانستان با تلاش تجار هر دوکشور سخن گفت.

جنگ اونال کاردار سفارت ترکیه در افغانستان نیز گفت که آنان از پیشرفت‌های اخیر در افغانستان خرسند هستند و دوطرف باید برای گسترش روابط افغانستان و ترکیه به شکل مشترک تلاش کنند.

وی افزود که در روز‌های آتی پرواز‌های شرکت هواپیمایی «ترکیش ایرلاینز» به کابل آغاز می‌شود.

در این دیدار، دوطرف با اشاره به روابط «خوب و تاریخی» افغانستان و ترکیه، بر تلاش مشترک برای دستیابی به انتظارات دو کشور تاکید کرده اند.

دیگر خبرها

  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • برنامه معاونت علمی برای ایجاد پارک‌های فناوری با ۵ کشور
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • چشم تیم ملی به جمال کاپیتان جدید روشن شد
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی